Bekervoortgang 2122 (1) (1).jpg

 

Verslag Kwartfinale

Vrijdagavond 12november toog ik vol goede moed naar het verre Bussum, om aldaar mijn 2e bekerpartij tegen de geduchte Johan Kroon te spelen.

De 1e partij was al een ingewikkelde geweest, de 2e was zo mogelijk nog moeilijker.

Johan, met wit, speelde c4 en fianchetteerde zijn koningsloper op de 4e zet: Johans geliefde Engelse opening. De partij kwam in strategisch vaarwater.

Zwart mocht niet passief blijven en probeerde met d7-d5 tegenspel te krijgen in het centrum.

Dat pakte goed uit, althans, zo leek het. Wit liet d5-d4 toe waarna zwart een kwaliteit won. Hij moest daarvoor wel zijn loper van de zwarte velden geven, en dat bekwam hem slecht.

De witte lopers beheersten het bord, het witte paard stond zeer actief, de pionnen op de zwarte damevleugel waren zwak, er dreigde koningsaanval en de zwarte dame had geen gemakkelijke velden..

Na de kwaliteitswinst stonden de zwarte stukken op verkeerde velden, en hij moest met passief spel zijn stelling op orde brengen.

Maar wit miste de zet Pd5, die hem tenminste kwaliteitswinst met overwegende stelling had opgeleverd.

Even later maakte Johan een vingerfout, die hem de partij kostte.

Anticlimax.

w

Dennis schrijft:

Vanmiddag hebben in café de Zon Han en ik onze bekerwedstrijd gespeeld.
Han verliet de met schietgrage individuen gevulde lokaliteit toch
wat goedgemutster dan mijzelf. De uitslag was hier uiteraard debet aan.
Mijn vaste opening werkte niet zoals ik had gehoopt.
Maar buiten de uitslag niets te klagen, wij hebben ons verder prima vermaakt.

 

Verslag eerste ronde

De einddatum voor de eerste ronde van de Cup met de Kleine Oren is op 2 november gepasseerd. Het meest in het oog springend is de fraaie overwinning van Dennis op ons jeugdlid Erik. Het strenge toezicht van de hoofdwedstrijdleider heeft opgeleverd dat precies op de juiste dag de loting voor de Kwartfinale kon worden verricht. Omdat we in de kwartfinale niet met 9 man kunnen starten is een beslissingspartij Wolter Vos tegen Ton Duin nodig.

Even streng: De uitslagen van de Kwartfinale dienen 7 december binnen te zijn!

Onderstaand de bevindingen van onze W:

De strijd om de Cup met de Kleine Oren heeft weer een aanvang genomen. Dit seizoen is het deelnemersveld versterkt met een vijftal buitenpaardse genodigden, waarvan er drie meteen van zich deden spreken.

Han Kemperink versloeg Will van der Laan in een wederzijds scherp gespeelde partij, Fons Vermeulen versloeg Roberto Ierschot en Cor Zwaan kreeg Frans Schoo zover, dat hij hem een vol stuk aanbood.

Aarzelend en enigszins wantrouwig accepteerde Cor het kleinood. Pas toen hij had vastgesteld dat het wel degelijk een cadeautje was, geen offer, brak een glimlach bij hem door.

De regels bij de cuppartijen:

Ieder bepaalt zelf, samen met de tegenstander, de duur van de partij, het aantal partijen dat gespeeld wordt en de plek waar gespeeld wordt.

Bij onenigheid geldt dat er één partij met de standaardduur van 1uur30 + 10 seconden increment in ‘De Zon’ wordt gespeeld. In geval van remise kan er worden overgespeeld, uitgevluggerd, geloot, waar het hoofd op dat moment naar staat.

De uitslag gaarne voor de eerste dinsdag van de volgende maand doorgeven.

Houdoe

w