In de afgelopen week is de tweede Halve Finale van de Cup met de Kleine Oren gespeeld: Kemperink-Ton de Vries 1-0. Ter herinnering, de andere Halve Finale was Vermeulen-Vos 0-1

20210928_205622.jpgDSC00056 (Middel).JPG

Han heeft zijn belevenissen tegen Ton vastgelegd:

De partijen spelen zich bij mij thuis af. Ton stapt monter en opgewekt het huis in. Ik ben in twijfel. Je nodigt een bevriende schaker uit, hoort je als gastheer te gedragen maar ondertussen denk je: toch moet ik je eigenlijk een loer draaien.

We spelen twee partijen van 25 minuten plus 10 seconden increment. De eer heeft Ton gehad daarvoor te kiezen.

Partij 1. Ik heb wit. 1.e4 - e6. 2. e4 - d5. Meteen maar geen bekende varianten. Dan maar geen voordeel in de opening. 3. ed - ed. 4. Ld3. Het ging redelijk gelijk op. De betere voortzettingen die ik na de partij dacht te hebben kunnen spelen blijken niet zo sterk. We gaan in het verre middenspel voor herhaling van zetten. Terecht.

Partij 2. Ton heeft wit. 1. c4 - e5 2. Pc3 - Pf6. 3 g3 - d5 4. cd - Pxd5 5.Lg3 - Pb6 6. Pf3 - Pc6. Jaren geleden verlies ik kansloos van hem in deze variant. Nu gaat het gelijk op. Interessante stellingen, tot ik in een optimistische bui g5 speel, a positioneel. Ton denkt na. ziet er wat dreigend uit maar is het niet. ik zie na een minuut dat ik na vier zetten een stuk en de partij verlies. Ook voel ik aan dat Ton het niet ziet. Zucht hij speelt niet Dame schaak maar een Torenzet. Na nog een paar zetten weer herhaling van zetten.

We hebben van te voren afgesproken dat we bij gelijke stand uit vluggeren. Dus na wat bier en enkele versnaperingen weer gespitst achter het bord. Nu blijkt dat regelmatig schaken het wint van de liefhebber die na een schaakcarrière nu nog zo nu en dan liefhebbert. Ton ziet in elke partij een keer niet dat een stuk instaat dat onvoldoende is verdedigd. 

Ik heb nadien nog alles op alles gezet op gebied van gastvrijheid. We gaan als schaakvrienden uit elkaar.

 

Voor de volledigheid nog het hele schema van seizoen 2021/2022:

Bekervoortgang 2122 2 (Middel).jpg