20220201_204742 (Middel).jpg

Een schaakseizoen wordt tegenwoordig opgesplitst in pre- en postcorona-seizoensdelen. De derde lockdown is nu achter de rug, en dus is het derde postcorona seizoensdeel van start gegaan. Alhoewel, het suddert nog wel een beetje na, een soort afgeknotte lockdown is nog gaande. Momenteel moeten we nog leven met een sluitingstijd van 22:00 uur. Geen punt, we passen gewoon het speeltempo aan: één uur per persoon en aanvang 19:30 uur. Een paar leden hadden coronaklachten waardoor we met 6 man de clubavond konden aanvangen. Eén van deze spelers was een nieuw gezicht. Ik weet nog geen details, die zullen mogelijk spoedig volgen. Ook de schietclub drukte weer de eerste kogeltjes door het karton. De biljartclubleden bleven nog even weg want die konden zich waarschijnlijk niet voegen met de voorlopige sluitingstijd.

Bijna geruisloos werd het Tata-toernooi afgewerkt. Voor ons amateurs helaas geen vertier in De Moriaan, café De Zon of waar dan ook in Wijk aan Zee. De enige Tata-volgmogelijkheid was internet met o.a. het duo Svidler/Gustafsson of met Stefan Kuipers die achteraf helder en duidelijk van de gespeelde partijen gewoon in onze moerstaal verslag deed. Nieuw was dit jaar, uit nood geboren, het originele commentaar van Yme Jan Jellema in de Grote Kerk in Beverwijk. Niet met grote demonstratieborden maar gewoon met 14 schaakborden op tafels uitgezet. Yme Jan becommentarieerde in een rondleiding de stellingen en leidde de discussies met de bezoekers omtrent de te spelen zetten.

Wij hadden in ieder geval weer onze eerste clubavond alwaar gezellig werd geschaakt en gekletst. Wat gaat ons de komende maanden brengen? NHSB-competitie, Ströbeck? We zullen zien. Aanstaande vrijdagmiddag is er weer "schaken overdag". Vluggertjes, rapid, mag allemaal. Misschien is er nog wel ruimte voor "De keu van Ree (i.o.)". Aanvang tussen 14:00 en 15:00 uur. En anders gewoon weer volgende week dinsdag, aanvang 19:30 uur.

De uitslagen van afgelopen dinsdagavond: Rob-Erik ½-½; Dennis-Will 0-1; Nieuw Gezicht-Frans 1-0*,  *uitslag ingeschat