20221129_220720 (Middel).jpg

Drie weken geleden versloeg SG Het Paard van Ree Purmerend N3 met grote cijfers. Deze week werd Purmerend N2 opgebracht met 4-2. Met deze "dubbel" boekten wij een mooi resultaat. Maar dat gold niet voor onze Wolter, opnieuw was hij als eerste klaar maar dit keer had hij een stuk weggegeven 0-1. Dit resultaat had volstrekt geen invloed op de andere vijf borden. Gebogen zetten men voort en spoedig werd het eerste tegenpunt gescoord. Mijn tegenstander speelde nogal onorthodox en stuurde zijn pionnen onbekommerd naar voren. Dat kon niet goed gaan en dat ging het ook niet 1-1. Dennis won in het middenspel een stuk tegen twee pionnen. Deze vijandelijke twee pionnen vormden als koppel een direct gevaar waardoor Dennis zijn stuk voorsprong weer moest prijsgeven om het tij te keren met remise tot gevolg 1½-1½. Al geruime tijd had Erik de betere stelling in handen maar het was een moeilijk opgave de juiste winstweg te vinden. Na lang nadenken speelde Erik de winnende zet die zijn tegenstander niet zag aankomen, 2½-1½. Geweldig! Ondertussen had onze Han aan bord 1 weer zijn betere stelling met pion-meer bereikt. Er moest echter nog een lastig toreneindspel met ruime remisemarge doorgeploegd worden dat Han met zijn onberispelijke techniek naar winst voerde, de teamwinst was nu veilig gesteld 3½-1½. Huub had vanavond een wisselvallige partij. Het was moeilijk om een kanshebber voor de winst aan te wijzen totdat in de slotfase zijn tegenstander de stelling wat naar zich toetrok. Dat was schijn want inmiddels was een stelling met "ongelijke lopers" ontstaan met remise als enige uitkomst. 

Voor een aantal spelers van Purmerend die twee keer tegen ons uitkwamen moet twee keer klop krijgen ook geen leuke ervaring zijn geweest. Bovendien kregen zij per ongeluk (?) de minder goede plekken toebedeeld in onze Kleine Zaal, beetje ingesloten en met matige verlichting. Dat deed vanavond dus ook zijn werk! Gedwee verdwenen zij weer in de mistige nacht terug op weg naar de Purmer Klei.

Schermafbeelding 2022-12-01 115332 (2).jpg

Mogelijk een beetje voorbarig maar dit is de stand in 3C op het moment van schrijven. Deze stand moet toch even voor het nageslacht worden vastgelegd, niet? Voor alle verdere details zie: NHSB Klasse 3C