Afgelopen maandag heeft Het Paard van Ree de aanvallen van het sterke Assendelft bekwaam opgevangen. Maar ook met een beetje geluk werd een 3-3 gelijkspel bereikt. Zes spelers uit de top-7 van Assendelft vormden het sterrenteam. Assendelft schaakt al sinds jaar en dag, en zover mijn geheugen reikt, in het Dorpstaveerne. Het fraaie oude café aan de Dorpsstraat heeft een prachtige ambiance, een locatie waar je als gast graag komt. De exploitant heeft de coronastop aangegrepen om het café op smaakvolle wijze grondig op te knappen zonder dat het bruine karakter geweld wordt aangedaan. Volgens een goed ingelichte bron is de huur voor de schaakclub echter opgezegd. De nieuwe eigenaar wil het over een andere boeg gooien en daar zou een schaakclub niet meer inpassen. Hoop dat ik het mis heb....

Oude tijden leken even te herleven. Arnfried Pagel liet wel eens onverwachts een (top)schaker uit verre oorden invliegen voor zijn team van Koningsclub Bergen. Clubcoach Frans Schoo leek hierdoor beïnvloed want hij had Cor Zwaan tevoorschijn getoverd. Cor zou de teamleden wel eens kunnen inspireren, niet alleen op het schaakbord maar vooral ernaast. Hij was duidelijk ontevreden over zijn eigen partij die hij verloor door onoplettendheid. Over de meeste andere spelers moest hij tevreden zijn is mijn veronderstelling. Han Kemperink speelde op bord 1 tegen zijn kompaan Kees Lute. Men deed elkaar geen pijn, na een vroege dameruil was remise snel beklonken (1½-½). De partij van Huub de Vries ging lange tijd gelijk op. Pardoes verloor zijn tegenstander echter een pion en even later ook zijn toren. Zonder geluk vaart niemand wel (1½-1½).

20220425_205530 (Middel).jpg

Huub op een zetel tegen Assendelft

Ook in de partij van Eric Teske bleef de vrede gehandhaafd (2-2). Ikzelf had een jonge tegenstander die momenteel met grote voorsprong lijstaanvoerder is van de onderlinge competitie van Assendelft. Dat was te merken. Het door mij voorgelegde Morragambiet werd door hem aanvaard en op originele wijze weerlegd. Ik denk dat we deze Stefan Markx vaker zullen tegenkomen (3-2). Wolter werd vanavond onze held. Tot halverwege de partij had de Assendelver de stelling volkomen in handen en leek er geen vuiltje aan de lucht voor hem. Toen ik later weer op het bord keek had Wolter zowaar spel ontwikkeld op de damevleugel en leek zijn tegenstander in verwarring geraakt. Het plan van Wolter was succesvol gebleken. Door de verwarring overzag zijn tegenstander een penningdreiging met loperverlies tot gevolg. Bravo Wolter, een gelijkspel voor de poorten weggesleept!

Helaas heb ik nu niet de beschikking over de partij. Wellicht volgt deze later.

20220425_205519 (Middel).jpg

Wolter op weg naar triomf 

Klik voor overzicht hier