Het lijkt erop dat de spelers in de 20e ronde van het online Paard van Reetoernooi een pas op de plaats hebben gemaakt. De schakers hebben een beetje ingeschikt. Deze keer geen winstexplosies of andere excessen op het gebied van uitslagen. Wel weer een paar opmerkelijke partijen. Kennemerduin vervulde een hoofdrol vanavond en won deze 20e ronde! Een beetje kampioensgeluk mag dan natuurlijk niet ontbreken. Johan won van Wolter al na 1.c4 ..., misverstandje? En tegen Frans werd al na zet één de vrede getekend. Een dreigende toernooigong?

ATjdeVries had vanavond tweemaal te maken met "pardoesmatjes". De eerste keer zoende Ton de dame van fspvr weg en zette vervolgens Frans pardoes mat. En tegen Markovy werd Ton zelf geslachtofferd door mat-achter-de-paaltjes.

De partij ThomasStroebeck-Kennemerduin was vanavond de vermakelijkste. Veel tactisch steekspel dat overging naar een positioneel toreneindspel met veel draaien en keren. Razend moeilijk als je dit met beperkte bedenktijd moet spelen. Het vereist veel rekenwerk om voordeel te bereiken en die tijd heb je niet! Johan wist echter deze pot te winnen en zette daarmee als toernooiwinnaar zijn kers op de taart.