Verslag en analyse: Rob Graaff

Eindelijk was het zo ver, de finale-clash om de beker. Een clash omdat het een botsing zou zijn tussen twee geheel verschillende opvattingen van het spel. De tweemaal uitgestelde finale, werd afgelopen dinsdag gespeeld en gelukkig want de spanning wie de beker zou gaan winnen konden we bijna niet meer aan. Zoiets gaat haast een eigen leven leiden. 

 

20180619_202139 (Medium).jpg

Bij aanvang wenst de voorzitter de spelers succes toe

 

20180619_202314 (Medium).jpg

Op de achtergrond de finale tijdens het Zomerschaak

 De pragmaticus

Marc speelt een oerdegelijk nuchter strategisch schaak dat solide is tot in de diepst sedimentaire diepten. Zie daar maar eens van te winnen! Ondergetekende kan daarvan meespreken en korter geleden Ton, die een prachtig ogende aanval, afgestraft zag met pragmatisch counterspel. 

De romanticus

Wolter speelt een fantasierijk schaak en zoekt spel, soms zelfs door te kiezen voor een wat minder ogende stelling, als er maar kansen komen voortvloeiend uit onduidelijkheden. Aan hem nu de taak om ijzer met handen te breken.

20180619_204947 (Medium).jpg

Marc straalt nog zelfvertrouwen uit

Onbeweeglijk en uitdrukkingsloos zat Marc achter het bord, dat is extra zwaar voor de tegenstander, geen aanknopingspunt wordt getoond of geboden. Wolter was er zichtbaar niet gerust op, zat onrustig achter het bord en gebruikte veel meer tijd. En begrijpelijk want hij zat voor een grote krokodil, niet te zien, maar één foute beweging en hup daar word je opgeslokt en vermalen tussen de machtige kaken, een rimpeling in het water van de tijd is het enig waarneembare. Maar zie de partij en kijk hoe het ging, het langzaam verschuiven van de druk op de zwarte stelling en dan plots toch nog een snel einde.

Proficiat heren, een prachtig staaltje van een van de vele gedaanten die het schaak in zich herbergt toont deze partij. Maar één mag de beker in ontvangst nemen en dit keer was het Wolter. Toegesproken door de voorzitter nam hij de beker, duidelijk opgetogen, in ontvangst. Natuurlijk hebben we hem feestelijk toegedronken.

Van harte!

20180619_221604 (Medium).jpg

De voorzitter (links) reikt de Cup met de Kleine Oren uit aan Wolter

Naschrift WL: voor overzicht van alle cupwinnaars klik hier