De laatste Bondswedstrijd van ons sterrenteam tegen het achtste team van HWP-Haarlem eindigde afgelopen dinsdagavond in een vredige 3-3, iedereen was tevreden.

 

Een uitwedstrijd tegen HWP-Haarlem is altijd een plezierig gebeurtenis, ongeacht de uitslag. Het kolossale gebouw uit 1923 van de Sociëteit Vereeniging aan de Zijlweg is indrukwekkend. De grote U-vormige zaal met een hoog plafond van misschien wel 8 meter en de fraaie lambrisering en dito deuren en kozijnen geeft het gebouw veel allure. De 6 biljarts in de achtervleugel waren bezet door leden van de Vereeniging. De Zijlwegzijde van de zaal was voor de schakers van HWP. Tussen de biljarters en de schakers was een zithoek met banken van het type Chesterfield. Engelser kon de uitstraling van de zaal niet zijn. Alleen miste ik nog de sigaren. Dat zou met zo’n hoog plafond nauwelijks een bezwaar kunnen zijn. Wij zaten in een aparte zaal, ook aan de zijde van de Zijlweg. De verlichting van de zaal zelf is een beetje mager maar dat werd weer goed gemaakt met aparte lampen op 2 staanders die via het lichte plafond ons wat bijlichten, en dat doen ze inmiddels al jaren. En al jaren is dat een sta-in-de-weg bij het rondwandelen. 

 

rsz 20180403 215217

rsz 20180403 215234

 

 

De partij van Dennis leek voortdurend binnen de remisemarge te verkeren totdat Dennis een paardvork koning/dame toeliet: 0-1. Will behandelde de opening niet naar behoren en dat werd door de Haarlemmer kundig afgestraft (0-2). Frans verloor in het middenspel pardoes de kwaliteit, kreeg ondanks dat nog wat tegenkansjes, maar zijn tegenstander liet niet met zich sollen (0-3). Ondanks deze teleurstellende start boden de stellingen van onze 3 topborden meer hoop. De stelling van Wolter oogde inmiddels vertrouwd, dat wil zeggen een type stelling die je vaker bij Wolter ziet, rustig opbouwend door het midden en de druk steeds verder opvoerend. Ook deze opponent was daar niet tegen opgewassen (1-3). Rob had in het middenspel een stuk geofferd tegen 3 pionnen. Na een hergroepering van de stukken kon de HWPer niets meer inbrengen tegen het fraaie spel van Rob (2-3). Huub had een kwal en een pion cadeau gekregen maar moest nog flink aan de bak om dat voordeel te verzilveren (3-3). Door dit gelijkspel staan we op de derde stek in klasse 3E. Mogelijk dat Purmerend ons nog gaat voorbijstreven maar dat zal ons niet in een mindere stemming brengen.

In hetzelfde zaaltje werd ook een andere wedstrijd in onze klasse gespeeld: HWP5-Vredeburg2. Vredeburg had genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden. Dat lukte dus niet. HWP werd kampioen door met 4,5-1,5 te winnen! Daarmee deden ze recht aan hun veel hogere bordpuntenscore.

Zie ook Klasse 3E