In zeer korte tijd hebben de genoten van Het Paard van Ree drie Bondswedstrijden afgewerkt met uitslagen die toch wel wat povertjes te noemen zijn. Allereerst was er afgelopen donderdag de viertallenwedstrijd Paard van Ree tegen Vredenburg 2 waarbij Ad met geslepen spel in het eindspel een hoofdrol mocht vervullen. Op de 2-2 uitslag viel hier nog weinig af te dingen.

Vervolgens stond voor vrijdag de uitwedstrijd van Ons Eerste tegen Kijk Uit 3 op het programma. Om een knap team op de been te brengen voor uitwedstrijden op de vrijdagavond is altijd weer een zware opgave. Dit keer kon helaas geen vervanger voor de verhinderde Will gevonden worden. Op basis van de ratingverschillen was echter ons team dat tegen Kijk Uit speelde zeker kansrijk te noemen, ondanks de valse start. Rob dacht op een gegeven moment zijn partij met een stukoffer naar zich toe te kunnen trekken maar dat bleek een zure vergissing. Zo’n opgelopen achterstand van 0-2 begint dan gaandeweg steeds meer als een molensteen te voelen. Alleen Wolter en Huub wisten zich daaraan te onttrekken. Maar het kwaad was reeds geschied, de nederlaag was niet meer te ontlopen: 2-4.

 

De derde Bondswedstrijd was afgelopen maandag. Thuis speelde ons viertal tegen het tweede van Het Spaarne. Ook hier gold dat we op papier beslist niet onder hoefden te doen voor Het Spaarne. Maar ook hier zat het tegen. Wolter kwam slecht uit de opening, kwam toch steeds beter te staan tot het noodlot anders besliste. De Aljechin van Ton (met wit) kwam onvoldoende uit de verf en moest weldra opgeven. Ook Frans en Erik kregen geen vat op hun tegenstander zodat een toch wel geflatteerde nederlaag van 0-4 een feit was.

Kampioenambities waren voor beide teams niet reëel. Ook voor degradatie hoeven we niet te vrezen in deze klassen. Dan is het schaakplezier en de gezelligheid ook een goede basis om gewoon met opgeheven kin voort te gaan!

Ga op onze site naar de externe competitie voor de gedetailleerde uitslagen.

WL