Onze genoten van Het Paard van Ree draaiden, laten we zeggen, redelijk in het Tatatoernooi. Vier man deden mee met de diverse Tata-onderdelen. De hoofdact blijft natuurlijk voor ons de Cultural Village Matches waarin we ook al redelijk meedraaiden met een tweede plaats voor Wijk aan Zee. Meedoen en gezelligheid is het belangrijkste motief voor de gemiddelde genoot. Maar als de resultaten meezitten wordt dat opeens een belangrijk component. We gaan dat laatste even na.

 

Frans Schoo voldeed aan de verwachtingen met 1½ uit 3 in groep 7S van de dagvierkampen. Met winst, remise en verlies was Frans weer van alle markten thuis. Ook Johan Kroon liet een dergelijke evenwichtige score zien in groep 6C van de weekendvierkampen. Met de laagste rating van de groep mag hij tevreden zijn met dit resultaat, geldt trouwens ook voor Frans.

In groep 8E van de tienkamp eindigde Dennis Krassenburg met 3 uit 9 op de zevende plek. In de laatste twee ronden verdubbelde hij het puntenaantal. Dat was nodig want steken op 1½ was beneden zijn waardigheid.

Het Paard van Ree-talent Erik Teske behaalde een fraai resultaat in de tienkampengroep 9Z met een score van 7 uit 9 en met slechts één verliespartij. Op basis van zijn rating overtrof hij daarmee ruimschoots de verwachtingen. Daar zit natuurlijk nog behoorlijk wat potentie in voor de toekomst. Tenslotte is niets leuker om onderaan te beginnen en nog eens in de toekomst hoog te eindigen zonder dat de gezelligheid daaronder leidt

Volgend jaar wat meer genoten graag, inclusief mijzelf.

WL

Naschrift: Ik ben Lex de Jager vergeten te melden, het beste paard van stal nota bene. Hij won de weekendgroep 8U met  2½ uit 3 en dwong daarmee promotie af naar groep 7!  Met dit resultaat wordt de totale uitkomst van de genoten in een nog scherper daglicht geplaatst. Sorry Lex! Blijkt dat je De Jager op de Tata-lijst bij de D moet zoeken in plaats van bij de J.