Ik heb op de website een paar dingetjes aangepast. Zo is het menu een beetje veranderd en is op de voorpagina een handige zoekfunctie toegevoegd. Die aanpassingen zullen nog even een voortdurend proces zijn. Zelf vind ik het onderdeel "Iconische foto's" een bijzonder gebeuren. 

Hein_de_Vries_en_Ton_Duin.jpg

Bovenstaand de eerste foto die daarin wordt geplaatst, Hein de Vries en Ton Duin spelen in Hotel Sonnevanck hun partij. Ik schat na de oprichting van Het Paard, dus tweede helft jaren tachtig. 

Frans_Koster_Klaas_Steijn_Lau_Ruyter_jaren_rond_1990_in_De_Rode_Haan.jpg

Deze foto is weliswaar geen Paard van Ree-exemplaar maar vanuit de regio een bijzondere. Regelmatig verpozen enkele lieden in Bar De Rode Haan in de Brandsteeg om te praten, te schaken en te drinken. Afgebeeld Frans Koster, bekend Beverwijks politicus. Klaas Steijn, topschaker bij het Haarlemse VHS en later, ten tijde van deze foto, schaakjournalist van Het Haarlems Dagblad. En tenslotte gezelligheidsdier Lau Ruyter, schaker in hart en nieren en lid geweest van Bakkum, Castricum en korte tijd van Pat Mat. Deze foto zal is genomen op 12 november 1987.Hans_Bakker_Piet_Zwart_in_de_Zon_rond_1990_Middel.jpg

Dit is duidelijk een rustmoment tijdens het Hoogovensschaaktoernooi.  Hans Bakker speelt een potje biljart tegen liefhebber Piet Zwart, in café De Zon! Vlakbij het biljart, dat er dus nog steeds staat, de jukebox. Echt vervlogen tijden. Deze foto is genomen op 14 januari 1971! Aan het profiel te zien staat Jan de Boer achter de Bar.

De twee zwart/wit foto's zijn van Beeldbank De Boer 

Meer foto's zullen volgen. Als iemand meer weet over bijgevoegde foto's of zelf ook nog bijzondere Paardvanree-foto's in bezit heeft:  ik houd mij aanbevolen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.