Gatenkaas.PNG

Schaakvrienden,

Het is dit jaar de zesendertigste keer dat dit toernooi wordt georganiseerd.

Het is dus een onverdeeld genoegen om jullie uit te nodigen voor dit gezellige toernooi.

Jullie mogen gratis meedoen en de hoofdprijs is een Zwitserse gatenkaas uit Nederland.

Het gaat allemaal gebeuren op ZONDAG 19 mei 2019.

Waar? Hotel Fase Fier te Bakkum. Inschrijven van 10.30 uur tot 11.00 uur. Start van

het toernooi om 11.00 uur en rond 15.30 uur verwachten wij de prijsuitreiking te voltrekken.

Aanmelden: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel: 0622 642 024.

Deze uitnodiging mag verspreid worden, the more the merrier.

 

Vriendelijke schaakgroet, Jos Zonneveld

Het tweede team is als tweede geëindigd in klasse E van de viertallen, slechts een puntje minder dan winnaar De Wijker Toren. In de laatste wedstrijd bleef Het paard van Ree tegen Assendelft steken op 2-2. Met 4 uit 6 heeft Erik Teske een belangrijke bijdrage geleverd. Maar ook Ad van Schie en Frans Schoo hebben lekker meegegeten met 3,5 uit 6. Zie ook hier.

Het topteam van Het Paard van Ree heeft met de uitwedstrijd tegen Castricum het seizoen afgesloten met een vredig 3-3 gelijkspel.

De schaakvereniging Castricum speelt al sinds mensenheugenis in het dorpshuis De Kern. Het dorpshuis beschikt over diverse zaaltjes en is een goed onderhouden nette gelegenheid voor een fatsoenlijk potje schaak. De bar is ondergebracht in een aparte ruimte maar nodigt niet uit om na afloop door te zakken. 

Bij aanvang werd bekend dat de concurrent van Castricum, Vredeburg, zijn laatste wedstrijd reeds had gewonnen en daarmee was Vredeburg kampioen geworden van onze NHSB-klasse 3E. Dat er niets meer op het spel stond was in het geheel niet in het wedstrijdverloop terug te zien. Na een uur spelen stonden bijna al onze genoten goed tot zeer goed. Een overwinning leek in het verschiet. Maar die aanblik kantelde in het tweede een derde uur.